زرگر دیـکــداش

با سلام
این وب سایت توسط رضا غریبی فرزند حاج قلیچ خان غریبی جهت اطلاع رسانی و آشنایی از روستای زرگر استان اردبیل توابع گرمی ایجاد شده است.
امیداست بانظرات وپیشنهاد های سازنده خویش ما رادر پیشبردبهتر این وب سایت یاری فرمایید.
در ضمن از کسانی که در روستای زرگر به دنیا آمده اند و یا در آنجا زندگی کرده اند و مایلند زندگینامه ، تصاویر ، عکس و دیگر اطلاعات مورد نظر آنها را در وب سایت زرگر قرار دهیم می توانند آنها را بصورت دستی به اینجانب رضا غریبی تحویل و یا به آدرس زیر ارسال کنند.
reza.gharibi272@gmail.com


بــو دنیــا دان هــــامـی گِـــدَر آد قــالار

زرگــریـن دَه اورکسیـــنـدَن یــــاد قــالار



چــوخــلار گَـلیــب بــو زرگــر دَن گِــدَ لـلر

کنــدی میــزَدَن شیــریـن مــزه داد قـالار


شعر رضا غریبی 9 / 1 / 93




رضا غریبی :
دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس
علم اطلاعات و دانش شناسی
محقق ، نویسنده ، پژوهشگر و شاعر
reza.gharibi272@gmail.com

آخرین نظرات
  • ۲۵ شهریور ۹۸، ۱۸:۳۲ - 00:00 :.
    :)

تاریخچه و دور نمای زرگر

جمعه, ۷ فروردين ۱۳۹۴، ۰۳:۵۵ ب.ظ


روستای زرگر  شهرستان گرمی  استان  اردبیل   عرض جغرافیایی ۵۱ / ۳۸

                                                                طول جغرافیایی ۵۲ / ۴۷ 

 

دور نمای زرگر

 

دور نمای روستای زرگر 

روستای زرگر 

همیدون تموز و دیش  چاکر است

بهارش  مثال  خزان  زرگر  است

زرگر= سیم و زر و طلا

 

زرگر دهی از دهستان مغان است که در بخش گرمی  شهرستان اردبیل واقع شده است و  ۴۰۷  تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران  جلد ۴  و  لغت نامه دهخدا )

 

این روستا  از قدمت  تاریخی برخوردار است در ایام گذشته  همان طور که اشاره شد پر جمعیت ترین روستاهای این منطقه محسوب می شد . به دلیل تغییرات حکومتی و بوجود آمدن انقلاب اسلامی  مردم این روستا به شهرهای مختلف از جمله تهران مهاجرت نمودند. اما با این وصف  در فصل های بهار  و تابستان به این روستا مسافرت می نمایند.

برپایه ی آثار باز مانده از گذشته ، روستای زرگر از روستاهای باستانی ایران است. آثار و اشیاء متعلق به باستان که توسط نیاکان ما نقل شده است  و نمونه بارز آن خرده سفالهای قلعه ی قاطر قلعه سی است. و نیز گورهای دسته جمعی در اطراف روستا و آرامستان ( قبرستان) کنار روستای زرگر است. شواهد تاریخی اردبیل نشان از قدمت این شهر  و روستاهای اطراف آن به دوران قبل از زرتشت می رسد.

 

این روستا در ۹۵ کیلومتری  شهر اردبیل واقع شده است . موقعیت این روستا  به

طول جغرافیایی  ۵۲ / ۴۷  و عرض جغرافیایی ۵۱ / ۳۸  می باشد.

همسایگان زرگر عبارتند از: از سمت شمال به روستای دامداماجا  از سمت شمال شرقی به روستای  شرفه و از سمت شمال غربی به روستای  طاووس درسی  و دیگر روستاهای اطراف  زرگر  اوت باشا٬ زرگر توابع مشکین شهر ٬ ایستی ٬ برزند ٬ قره داغ ٬ امیر کندی ٬ قره ولی است.

 

ویژگیهای طبیعی:  روستای  زرگر در منطقه کوهستانی قرار گرفته ٬ از جنوب   کوه کدوچان(کادا اوچان) از مغرب سلسله جبال یا کوه های دلیکلی داش ٬ قطار(قاطار) و از مشرق سلسله جبال  سولی دره ٬ کول گلی داش ٬ سوروشگن درسی ٬ تنباکو درسی و بویوک داغ و از قسمت شمال  یانبلاغ احاطه شده است.

روستای زرگر به واسطه تغذیه طبیعی مناسب ٬ دارای ذخایر  غنی آبهای زیر زمینی است.

 

آب و هوای روستای  زرگر  سرد و نیمه مرطوب است . حداقل و حد اکثر مطلق حرارت در این روستا و اطراف آن به ترتیب ۲۶ - ۳۸ درجه سانتیگراد و متوسط بارندگی  سالانه آن ۵/ ۳۶۴ میلی متر است ٬ بیشترین و کمتریم مقدار باران  سالانه به طور متوسط در ماه فروردین ( ۴/ ۶۰ میلی متر) و ماه تیر ( ۵/ ۶ میلی متر) فرو می ریزد.  اگر آب های زیر زمینی این روستا هدایت شود. یکی از پرآب ترین چشمه ها را دارد از جمله سرباز بلاغی ٬ قزل قیه ٬ ابراهیم درسی٬ غفر درسی ٬ سولی دره ٬ سوروشگن درسی  و حتی یانبلاغ می باشد.

 

اگر به کوه های دلیکلی داش و قاطر قلعه سی  اهمیت داده می شد و یا اگر در نزدیکی شهری قرار می گرفت ٬ بدون شک یکی از مناطق توریستی ٬ سیاحتی و تفریحی محسوب می شد. اما صد حیف که گمنام مانده است.

زرگر روستایی با موقعیت جغرافیایی و طبیعی  خود دارای آب و هوای سرد کوهستانی است. به همین خاطر زمستانهای سرد و طولانی و تابستان های مطبوعی دارد. وجود آب و هوای مطبوع در این روستا در فصل بهار و تابستان اهالی  روستا از شهرهای مختلف از جمله تهران به این روستا مسافرت نموده و محصولات خود را برداشت و نیز سیاحت می کنند. شغل اهالی این روستا  دامداری و کشاورزی است که بیشتر محصولات آن  گندم و جو می باشد.

 

اهالی روستا ضمن استفاده از منابع طبیعی و آب و هوای دلچسب آن فصل های بهار و تابستان  و نیمه های پائیز  اوقات خود را در این روستا سپری می کنند.

 

  • رضا غریبی (فرزند حاج قلیچ خان)

نظرات  (۱)

  • نادر پناهی
  • سلام من اهل این روستام

    از دلایل سالم موندن منابع آب قرار گرفتن روستا در موقعیت بن بست میباشد طوری که هیچ راه آسفالت نداره ورفت و آمد سود جویان به آنجا کمه

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی