زرگر دیـکــداش

با سلام
این وب سایت توسط رضا غریبی فرزند حاج قلیچ خان غریبی جهت اطلاع رسانی و آشنایی از روستای زرگر استان اردبیل توابع گرمی ایجاد شده است.
امیداست بانظرات وپیشنهاد های سازنده خویش ما رادر پیشبردبهتر این وب سایت یاری فرمایید.
در ضمن از کسانی که در روستای زرگر به دنیا آمده اند و یا در آنجا زندگی کرده اند و مایلند زندگینامه ، تصاویر ، عکس و دیگر اطلاعات مورد نظر آنها را در وب سایت زرگر قرار دهیم می توانند آنها را بصورت دستی به اینجانب رضا غریبی تحویل و یا به آدرس زیر ارسال کنند.
reza.gharibi272@gmail.com


بــو دنیــا دان هــــامـی گِـــدَر آد قــالار

زرگــریـن دَه اورکسیـــنـدَن یــــاد قــالار



چــوخــلار گَـلیــب بــو زرگــر دَن گِــدَ لـلر

کنــدی میــزَدَن شیــریـن مــزه داد قـالار


شعر رضا غریبی 9 / 1 / 93




رضا غریبی :
دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس
علم اطلاعات و دانش شناسی
محقق ، نویسنده ، پژوهشگر و شاعر
reza.gharibi272@gmail.com

آخرین نظرات
  • ۲۵ شهریور ۹۸، ۱۸:۳۲ - 00:00 :.
    :)

قاطر قالاسی

جمعه, ۷ فروردين ۱۳۹۴، ۰۷:۰۹ ب.ظ


قاطر قالاسی یکی از زیبا ترین و با صفا ترین قلعه های موجود نه تنها در ایران بلکه در جهان به شمار می رود. دلیل جذابیت قاطر قلاسی این است که آنگونه  و آن شکل و شمایلی که ما از قلعه سراغ داریم ، ساخته دست بشر است ، نیست .

این قلعه مانند قلعه های دیگر  نیست و هیچ حصار و دیواری دور آن کشیده نشده است. قاطر قالاسی را آفریدگار عالم  با دست خود وبا ستونهای سنگی بلند و به صورت استوانه ای آفریده است. این قلعه به صورت گرد و مدور می باشد که ارتفاع آن در پائین ترین نقطه بالغ بر ۳۰ متر ارتفاع می باشد. هرچه به قله نزدیک تر  می شویم  ارتفاع دیوار  یا ستون سنگی  نیز  کمتر می شود و تنها در یک قسمت به بالای قلعه راه دارد . در قسمت بالای قاطر قالاسی آب انبار سنگی وجود دارد که در آن آب ذخیره می شد و در دراز مدت از آب آن استفاده می کردند. این قلعه طوری است که فقط از یک طرف  راه برای ورود به آن وجود دارد.

مردمان قدیم برای اینکه جان و مال شان در امان باشد و خود را از دشمنان  حفظ کنند ، در این قلعه زندگی می کردند.

از نیاکان خود شنیده ام که راهزنان در این قلعه دیده بانی می کردند و اگر از جاده  عشایری و یا کاروانی  رفت و آمد می کردند اموال آنها را به غارت می بردند. این قلعه در بالاترین نقطه  نسبت به نقاط دیگر و کوه های اطراف آن قرار دارد و تمامی نقاط ، از سمت جنوب  تا دامنه های کوه سبلان و از سمت شمال تا قسمت هایی از دشت مغان  دید کافی دارد. برای اینکه کاروان و یا عشایر به راهزنان در قاطر قالاسی مشکوک نشوند ، راهزنان ابداعاتی از خود نشان می دادند. آنها پالتو و یا کت خود را به چوب می بستند و به شکل یک عقاب در می آوردند و از بالای قلعه به پائین پرتاب می کردند، و به دنبال آن یک کاسه ماست رها می کردند.  کاروان احساس می کردند که عقاب به پرواز درآمد ، وجود عقاب در بالای قلعه حکم این  داشت که کسی و یا راهزنی در آن محل وجود  ندارد. کاروان با اطمینان کامل راه خود را ادامه می داد ، غافل از اینکه راهزنان در آن محل نقشه ای کشیده  و در کمین آنها نشسته است. 

با توجه به سفالهای سطحی و خرده سفال بسیار فراوان در قاطر قالاسی قدمت  روستای زرگر را نشان می دهد.

 

راه های رسیدن به قاطر قالاسی:

برای رسیدن به قاطر قالاسی از ۳ محل می توان به آن دسترسی داشت ، این محل ها عبارتند از:

۱. از سمت سلسله جبال دلیکلی داش ، قاطار (قطار) به قاطر قالاسی

۲. از راه دره ی  قزل قیه و یوشان درسی  به  قاطر قالاسی

۳. از راه  قزل قیه و اکبر عسگر به قاطر قالاسی


  • رضا غریبی (فرزند حاج قلیچ خان)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی